Training Young Professionals

Een training voor young professionals die vanaf het begin fit in hun werk willen staan.

Als je start met werken komt er veel op je af. Je krijgt met deadlines te maken, wordt geacht je grenzen in de gaten te houden, en moet wellicht dingen gaan doen die je erg spannend vindt. Vaak verandert je leven behoorlijk; er komen meer verplichtingen en regelmaat.
Misschien zijn er situaties waarvan je denkt: ik zou daar wel anders mee willen omgaan. Effectiever. Meer relaxed. Steviger. Maar vraag je je af: hoe doe ik dat dan? Ik ben toch wie ik ben?

In deze training leer je hoe je dat voor elkaar krijgt, op een manier die past bij wie jij bent. Je krijgt meer inzicht in jezelf en leert om je mogelijkheden beter te benutten. Zodat je ook voor de lange termijn ’tools’ in handen hebt om fit in je werk te staan en werkstress op jou minder vat krijgt.

Sinds langere tijd begeleid ik young professionals bij deze issues. Deze effectieve en praktische aanpak is nu doorontwikkeld tot een groepsgewijze training. Recente inzichten en gevalideerde technieken zijn hieraan toegevoegd. De groepsgewijze aanpak in combinatie met individuele sessies zorgt ervoor dat de inzet zoveel mogelijk vruchten afwerpt.

Opzet van de training
Drie groepsbijeenkomsten afgewisseld met individuele coachsessies. Het programma is gebouwd op twee aangrijpingspunten waarmee de deelnemer invloed kan uitoefenen op stress-situaties. Door dat wat je doet (gedrag) te veranderen, kun je effectiever of meer ontspannen reageren. Door wat je denkt te veranderen, ontstaat een meer ontspannen gevoel.

De training vindt plaats in groepen van 5 tot 12 deelnemers. De locatie van de training verzorgt de opdrachtgever. Indien mogelijk heeft een relaxte omgeving de voorkeur.

1e blok Grip op je gedrag
Groepsbijeenkomst:

  • In beeld krijgen van je gedrag in lastige situaties en het verkennen van alternatief gedrag.
  • Leren meer gebruik te maken van andere kanten van je persoon die je kunt benutten in dergelijke situaties.

Individuele sessie met coach:

  • Met de coach aan de slag om de kant van jou die je meer wil inzetten in stress-situaties, te versterken.


2e blok Grip op je gevoel

Groepsbijeenkomst:

  • De kracht van gedachten verkennen in relatie tot gevoelens.
  • Leren vergroten van je mentale weerbaarheid.
  • Fit in je lijf

Individuele sessie met coach:

  • Met de coach aan de slag om de inzichten en vaardigheden uit bijeenkomst 2 te integreren met die uit bijeenkomst 1. Mogelijkheid om met EMDR te werken indien nodig.


3e blok: Grip houden
Groepsbijeenkomst:

  • Verankering.

Individuele sessie met coach

  • Na enkele weken toepassen in de dagelijkse praktijk volgt reflectie en verankering met de coach aan de hand van deze ervaringen.


Omvang van de training
Groepsbijeenkomst blok 1:      1 dag
Groepsbijeenkomst blok 2:      1 dag
Groepsbijeenkomst blok 3:      0,5 dag
Individuele sessie met coach: 1,5 uur

De werkvormen zijn een afwisseling van kennisuitwisseling, uitproberen, oefenen.


Theoretische uitgangspunten

Positieve psychologie
We kijken naar wat je nodig hebt om met meer voldoening en gezonder met je werk om te gaan. Niet het ‘probleem’ staat centraal maar zinvolle manieren om een positieve invloed te hebben op situaties die jou stress opleveren.

Voice dialogue
Voice dialogue is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Je keuzevrijheid in gedrag wordt er groter door.

Mindfulness en ACT
Beide helpen je met meer rust om te gaan met dagelijkse onprettige gevoelens. Wanneer je die in enige mate leert accepteren, worden je bewegingsruimte en weerbaarheid groter.

RET
Dit is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Het houdt in dat je effectiever wordt door je gedachten te veranderen.

EMDR
Soms zitten nare ervaringen je in de weg waardoor het erg lastig wordt om anders met je werk om te gaan. De herinnering eraan levert zoveel spanning dat het je niet lukt om ontspannen te functioneren. In dat geval kan het zinvol zijn dit ‘dode hout’ eerst eens weg te kappen, zodat er rust in je hoofd komt en er weer ruimte ontstaat voor groei. In (eventueel extra) individuele sessies kan EMDR hiervoor worden ingezet.

Interesse?
Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

 

 

Hanneke Kempers, GZ-psycholoog / trainer / coach
kemperscoaching
Maliebaan 102
3581 CZ Utrecht
Tel. 06 – 42124864
hanneke@kemperscoaching.nl